17. Esikuva / palautus 19.4.

Luovaa kirjoittamista. Tarinankerrontaa. Fiilistelyä.

17. Esikuva / palautus 19.4.

Postby Queenbitch on Sun Apr 12, 2009 19:42

Aihe: esikuva
Sanaraja: 300 sanaa, tasan. Otsikko kuuluu sanamäärään.
Palautus: 19.04.2009 klo 20.00 mennessä

Esikuvan ei tarvitse olla oma, eikä tarinan essee.
"Isolate that signal! Master Chief, mind telling me what you're doing on that ship?"
"Sir. Finishing this fight."
User avatar
Queenbitch
Heroic
 
Posts: 1244
Joined: Tue Feb 14, 2006 00:07

Re: 17. Esikuva / palautus 19.4.

Postby Queenbitch on Mon Apr 13, 2009 13:40

Esikuva

Kanaka venytteli auringonpaisteessa ja haukotteli. Hän loikkasi alas patjaltaan, työnsi jalkansa sandaaleihin ja riensi metalliseen yhdyskäytävään. Siivousrobotti piippasi herättääkseen huomiota Kanakan rientäessä sitä kohti, mutta poika hyppäsi robotin yli ponkaisten loikalleen lisää korkeutta seinästä. Hän kääntyi käytävän risteyksestä katetulle sillalle joka laski kohti Kuilutemppelin eteen rakennettua keskustasannetta.

Kulchanin armeija oli jättänyt jälkeensä palavia planeettoja. Hän oli neuvonut kenraaleitaan pitämään huolen siitä, ettei yksikään elävä olento päässyt levittämään sanaa taisteluiden tauottua. Hän jälleenrakennuttaisi kyllä, mutta vasta myöhemmin.

Keskustasanne, jalkapallokentän kokoinen pyöreä taso jonka tukivat ilmaan keskelle solaa sille johtavat sillat: yksi kiinnittyi temppelin julkisivuun, yksi tähtisataman rakenteisiin jotka laskeutuivat ylhäältä tasangolta kuiluun temppeliä vastapäätä ja kaksi jotka nousivat työläisten alueelle. Tasanteen nurmella vaelsi munkkeja mietiskelemässä, taiteilijoita hakemassa inspiraatiota, turisteja ihastelemassa tuhatvuotista temppeliä ja näköalaa ennen sisälle siirtymistä, ja silloin tällöin joku paikallisista työntekijöistä paistattelemassa päivää.

Kulchanin kenraali Cadar seisoi järkähtämättä salissa, odottaen että korpraalit Kinsey ja Valdez saivat luututtua historioitsija Nimenin ruumiin ja veren kivilattialta. Hän toivoi, että seuraava Kulchanin sisään kutsuma olisi hänen kanssaan samaa mieltä tulevasta historiankirjoituksesta.

Kanaka juoksi yli keskustasanteen tervehtien tuttua työläistä. Temppelin julkisivu oli veistetty valtavan rukoilemaan kumartuneen munkin muotoon. Kuilun reunalta laskeutui vesiputous, jonka munkin huppu halkaisi kahdeksi temppelille johtavan sillan molemmin puolin. Munkin edessä oli yleensä sateenkaari. Temppelin portti oli munkin yhteen painettujen käsien sormien muodostamassa kolmiossa. Kanaka riensi siitä sisään.

Cadaria hermostutti. Itse Kulchan oli tulossa katsomaan arkkitehtien työtä Visian B:n kuilussa. Julkisivu oli jo kunnossa, ja järjestelmä oli uskollinen ja valmis levittämään vapauttajan sanomaa, mutta patsas sisällä oli kesken.

Kanaka katsoi haltioituneena Kulchanin patsasta, kuten aina. Urhea vapauttaja, suuren sodan sankari, oli ollut Kanakan esikuva siitä asti kun poika oli kuullut ensimmäiset kertomukset orpopojan noususta sadan järjestelmän pelastajaksi. Patsaan kuvanveistäjää Kulchan ei ollut ehtinyt pelastaa. Vihollisen agentit olivat surmanneet miehen työnsä ääreen tuhat vuotta sitten, eikä vapauttajan patsasta oltu koskaan viimeistelty.

"Isolate that signal! Master Chief, mind telling me what you're doing on that ship?"
"Sir. Finishing this fight."
User avatar
Queenbitch
Heroic
 
Posts: 1244
Joined: Tue Feb 14, 2006 00:07

Re: 17. Esikuva / palautus 19.4.

Postby Dise on Thu Apr 16, 2009 14:50

Rokkikonsertissa

Eino oli villillä tuulella. Etelä-Ähtäriin oli lopultakin tullut konsertoimaan hänen kauan ihailemansa yhtye nimeltä Torankijärven enot. Etenkin keulahahmo, laulaja-kitaristi Akseli Sillanpää kostutti Einon pöksyt, vaikkei Eino mikään vitun hintti ollut tai mitään. Siis samalla tavalla kuin BB:n se yks neiti, mikä lie nimeltään. Siinä on kyl semmonen henkilö että ei voinut kuin ihmetellä sen saamaa kasvatusta.

Enivei, Eino oli tietty paraatipaikalla eturivissä katsomassa kun Akseli runkkasi kitaraansa kuin perus-insinöörinörtti hakkaa hanskaan nähtyään internetissä oikean naisen kuvan. Ei kannata ajatella että semmoiset mitään oikeita naisia missään tapaisi, tai jos tapasi niin ohimennen vilaukselta, josta seuraa välitön lukkoonmeneminen ja paikalta pakeneminen. Sitten kehutaan kavereille että miten lähillä pimpsan saanti oli, ja kaverit on vallan kateellisia ennen ku mennään raidaamaan taas WoWissa joku luola tai mitä ikinä se turha paska lienekään.

Akseli runkkasi kitaraansa tänään vallan hyvässä vireessä. Soolot lähtivät ilmoille kirurgisen tarkasti ja Eino tietty oli kusta housuihinsa. Vähän korvia särki olla niin lähellä vahvistimia, etenkään kun ei kuulosuojaimia ollut, mutta ei se haitannut, pääasia kun sai nähdä idolinsa rynkyttävän kitaraansa kuin sodasta palaava tykkimies jyystää eukkoaansa sukset jalassa kotiin tultuaan.

Keikka oli menestys, ja bändillä kaikki sujui nappiin. Eino oli toivonut salaa, että Akselilla vilahtaisi boakäärme esityksen aikana spontaanisti, mutta vaikkei niin käynytkään, Eino oli tyytyväinen. Seuraavaksi olisi vuorossa hetki, kun Eino pyytää nimmaria palvomaltaan esikuvalta.

Eino livahti käytävälle odottamaan, että bändi saapastelisi pukuhuoneeseensa. Niin kävikin, ja Eino ojensi Akselille kuluneen nenäliinan ja tussin, pyytäen nimmaria. Einon elämä kuitenkin musertui, kun Akseli sanoikin tylysti Einolle: ”Vie vittuun se runkkupaperisi senkin homo”.

Einon suu loksahti auki. Miten Akseli saattoi olla hänelle niin julma? Hän halusi vain muiston konsertista. Eino veti taskustaan ysimillisen, todeten ”tämä ilta on ikimuistoinen”. Kuusi laukausta, kuusi ruumista. Kuudes oli Eino itse. Paikalla vallitsi kaaos. Jokainen ajatteli, miten sellainen kynäniska saattoi tehdä niin. Sitten porukka lähti kotiinsa nukkumaan.
User avatar
Dise
Muna-anjovisleipä
 
Posts: 15
Joined: Wed Dec 13, 2006 16:02

Re: 17. Esikuva / palautus 19.4.

Postby Nybe on Tue May 05, 2009 21:20

Dise:

F´n brilliant!

...hehe. Hymyilyttää vielä 15minuuttia lukemisen jälkeenkin.
Well done Sir, well done.
:salute:
A moment of laxity spawns a lifetime of heresy.
User avatar
Nybe
Valtias
 
Posts: 827
Joined: Tue Feb 14, 2006 14:59
Location: Superiorpics.com


Return to Kirjoituspiiri

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron