Vihermetsä Kustannus

  The Snow Prank Redemption - In english

Pienet karvaiset eläimet: Viimainen lahjaretki
Kuvia ja video
Troubleshooting
FAQ
Jumissa pelissä? Tästä vihjeitä
Wikidumppi

Pienet karvaiset eläimet: Viimainen lahjaretki

On joulunaika, ja on ilta. Vihermetsä on valkoisenaan pehmeästä lumesta, ja Jänö Pupuliini, Siili Siilonen ja Kurre Oravainen ovat matkalla tervehtimään Siilosen mummoa. Tienposkesta löytyy tajuton joulupukki, ja on aika etsiä purmajuurta rohdokseen, jolla herättää ukko.

Alkaa Jänö Pupuliinin viimainen seikkailu, josta ei puutu tonttuja, poroja, lahjoja tai yllättäviä käänteitä.

Pienet karvaiset eläimet: Viimainen lahjaretki (eli Vihermetsä Episodit: Viimainen lahjaretki) on lämpöisen suloinen tutkimiseen perustuva vanhan hyvän ajan seikkailupeli joulun hengessä.

Kaikenikäisille.

Huom! Pelissä on kielivalinta, vaihtoehtoina suomi ja englanti! Voidaan vaihtaa myös kesken pelin e-näppäimestä. (ei toimi introssa eikä loppukohtauksessa.)

Ja itse peli, joko torrentina tai http:n kautta. (Koko: 93MB)

Jos et tiedä kumpi valita, ota http. (torrent toistaiseksi pois käytöstä)

DOWNLOAD: The Snow Prank Redemption // Viimainen lahjaretki (http)
DOWNLOAD: The Snow Prank Redemption // Viimainen lahjaretki (torrent)

Viime hetken lisäys! 8 vuotta julkaisun jälkeen uusi pelitestaaja toivoi että pelissä olisi tutoriaali. Tässä lyhyt versio: ruudun ylälaidasta löytyy inventaario sekä käpälä-, silmä- ja suuikonit. Käpälällä voi käpälöidä (ottaa, käyttää, jne.), suulla puhua ja maistella ja sensellaista, silmällä katsoa jolloin Jänö kertoo asioista. Hiiren oikea nappi poistaa aktiivisen valinnan, oli se sitten "verbi" tai esine. Esc-näppäimestä saa menun josta pelin voi tallentaa, ladata tai lopettaa. Kieltä voi vaihtaa e-näppäimestä, Toinen viima -pelimuodossa kommenttiraidan saa päälle ja pois c-näppäimestä.

Kuvia ja video

En tiedä miksi, mutta video ei pyöri firefoxilla jos käytössä on flash player. Ei edes youtubesta suoraan. HTML5-playerilla ja muilla selaimilla pitäisi toimia ok.

Troubleshooting

Joudumme valitettavasti toteamaan, että pelissä on ainakin kaksi kovin hankalaa virhettä, joiden korjaamiseksi tekijöillä ei ole valmiuksia, sillä peli on tehty AGAST-kuvauskielellä.

  1. Tallennus, tai oikeamminkin lataaminen ei toimi aina tai kaikilla kokoonpanoilla. Se saattaa kaataa pelin heti, tai seuraavassa ruudun vaihdossa.

    Lisäksi, jos osa ruudun objekteista on lataamisen jälkeen näkymättömissä tai väärässä järjestyksessä, ruudusta poistumisen ja takaisin tulemisen pitäisi korjata ongelma.

  2. Peli saattaa kaatua silloin tällöin, kun uutta ruutua ladataan.

Lisäksi ainakin allekirjoittaneen nykyisellä koneella peli jää mustaan ruutuun käynnistyksessä. Intel i5, Geforce GTX 660, Windows 7, 12 gigaa muistia. Toisaalta taas kakkoskoneen Vistalla toimii, kuten myös toisen tekijän Windows 7 -koneessa ongelmitta. Ota näistä nyt sitten selvää.

Mutta että tiedätte että ongelmia voi esiintyä, ja me ei niille mitään mahdeta. Anteeksi.

FAQ

Tiedättehän että pelin englanti on välillä vähän omituista ja että varsinkin introssa on vaikka kuinka paljon typoja?

Joo. Varsinkin nyt monta vuotta tekemisen jälkeen virheet ja omituisuudet hyökkäävät omillekin silmille.

Teitte sitten pikselinmetsästyspuzzlen? Eikö kukaan ajattele pelaajia?!

Me vihaamme pikselinmetsästystä. Meistä kuitenkin muut hahmot pelissä antavat tarpeeksi vihjeitä, eikä tässä edes metsästetä kovin pientä pikseliklönttiä. Anteeksi, mutta emme pyydä anteeksi.

Mainitsette joka käänteessä että Siilimuorin glögi on terästettyä. Mitä peliä tämä tämmöinen on? Ja väitätte vielä että soveltuu perheen pienemmillekin. Eikö kukaan ajattele lapsia?!

Vaikka kolme kaverusta ovat hiukan lapsenomaisia, he eivät ole lapsia. Toivomme, että lapset pelaisivat vanhempiensa kanssa. Tai siis vanhemmat lastensa kanssa. Muutenkin kuin tätä peliä. Jos tällainen omituinen juttu kuin terästetty glögi aiheuttaa kysymyksiä, niistä on hyvä keskustella lapsen kanssa. Sellaisista asioista on hyvä muutenkin keskustella lapsen kanssa. Ei ole sitten niin outoa kun on tämä maailma ympärillä.

Kuka tästä on vastuussa? Kehen voin ottaa yhteyttä?

Lauri Puiseva (minä, vastuuna kirjoittelu ja skriptaus ja hiukan grafiikkaa), Mikko Nylander (vastuuna grafiikka) ja Peetu Sainio (musiikki ja äänet). Palautetta voi laittaa allekirjoittaneen gmail-osoitteeseen, mallia etunimi.sukunimi. Muille kahdelle ei voi laittaa.

Peli oli oikeastaan ihan kiva, tuleeko näitä lisää?

Joo, tulee, joskus. Kakkosepisodi, jossa olisi pelattu Siili Siilosella seuraavana jouluna, laitettiin varmuuskopioiden puutteessa levyrikon vuoksi telakalle jo vuosia sitten. Mitään ei kuitenkaan koskaan peruuteta. Seuraavaksi jouluun ja kolmeen kumppanukseen liittymätön Vihermetsä-seikkailu Nevermore. Sitten joskus kun se on valmis. Ei luvata edes torstaita.

Jumissa pelissä? Tästä vihjeitä

En pääse ulos Siilimuorin talosta.

En saa lahjaa lumilinnan reunalta.

Linnalahja jatkuu. En löydä tarvittavaa esinettä.

Linnalahja jatkuu. En löydä siltikään.

En saa lahjaa lumiukon päältä.

Lumiukkolahja jatkuu. Mitä teen sillä?

Lumiukkolahja jatkuu. Millä?

Lumiukkolahja jatkuu. Tarvitsen lisää apua.

En saa lahjaa näköalakukkulalta.

Näköalakukkulalahja jatkuu. En tiedä miten saan ne.

Näköalakukkulalahja jatkuu. Nyt minulla on tarvittavat, mutta en tiedä miten jatkaa.

Mistä saan purmajuurta?

Pääsin pelin läpi ja koitin Toinen viima -pelimuotoa. Peli oli kuitenkin samanlainen kuin ensimmäiselläkin kerralla. Miten avaan vaihtoehtoisen lopun?

Toinen viima jatkuu. Alkaa olla kylmä enkä keksi mitä tehdä.

Wikidumppi

Vihermetsä

Olipa kerran, ei niin kauhean kauan kauan sitten, ei niin kovin kaukana täältä, kaunis ja koskematon korpi nimeltään Vihermetsä. Se päättyy pohjoisessa Hiljaisiin Vuoriin, joiden takana on Satumetsä, ja etelässä Usvanummiin, ja oikeastaan se kiertää lännessä myös Hiljaisten vuorten ohi jatkaen pitkälle pohjoiseen. Kaukana idässä on Suuri Valtameri, ja vastakkaisella suunnalla Lännen Ääri, jossa asuu kuulopuheiden mukaan ihmisiä. Vihermetsässä asuu paljon erilaisia suloisia eläimiä, mutta kolmesta kerrotaan erityisen paljon tarinoita.

Siili Siilonen on pieni ja arka otus, mutta rehti ja ystävällinen. Kurre Oravainen on mahdottoman viisas nuori mies, joka pitää lukemisesta ja kalastelusta. Jänö Pupuliini on uskollinen ystävä, jolta on muutama ruuvi löysällä.

Vihermetsän maailman "nykyhetki" on satumainen ja ajaton, sekoitus romanttista englantilaista ja 1900-luvun alun suomalaista maaseutua, myöhäiskeskiaikaa ja steampunkkia, unohtamatta ripausta siitä osasta 80-lukua, jolloin asiat olivat oikein. Ei tiedetä, mitä aikaa ihmisten ajanlaskun mukaan eletään, eikä se ole tärkeää. Ihmisistä tiedetään, että niitä asuu kaukana Lännen Ääressä, mutta Vihermetsään he eivät eksy. Lukuun ottamatta erästä epäonnista kaivinkonetta, joka eräänä aamuna oli pysäköitynä Kurre Oravaisen oven eteen...

Tiedettä tutkitaan kyllä, mutta kovin paljoa teknisiä sovellutuksia ei ole. Enemmänkin on kyse siitä, ettei väkeä kiinnosta modernit keksinnöt, kuin että näitä ei osattaisi tehdä. Joillakin Vihermetsän asukkailla on puhelin, mutta vain harvalla, ja ne ovat vanhanaikaisia ja toimivat puhelinkeskusperiaatteella. Muutamalla rikkaalla eläimellä on auto, näistä suurin osa on poljettavia, mutta myös höyrykäyttöisiä yksilöitä on jokunen. Radiossa on yksi virallinen kanava.

Valoa saadaan öljylampuista, kynttilöistä ja päreistä, mutta myös eikoisesta sienilajista, jotka toimivat käytännössä samoin kuin hehkulamput. Myös hehkulamppu ja sähkö tunnetaan, mutta ne ovat kalliita, eikä yleistä sähköverkkoa ole.

Kaikki liha kaloja lukuun ottamatta on soijaperäistä. Maito tulee kaupasta.

Nimistä

Kolmen kaveruksen nimistä on toistaiseksi julkaisemattoman tarinan "Jotain pientä ja suloista" alussa seuraava maininta:

"Voidaan ajatella etteivät kolmen kaveruksen vanhemmat olleet kovinkaan mielikuvituksekkaita keksimään poikasilleen nimiä koska olivat antaneet näille lajinimien mukaiset etunimet, mutta todellisuudessa näin ei ole asian laita. Esimerkiksi Siilosen vanhemmat miettivät pitkään pojalleen nimeä, ja mahdollisina vaihtoehtoina olivat muun muassa Simo, Severi, Zakkarius, Soisto ja Selleri, sekä nopeasti kisasta karsiutunut Pulmander Siilonen. Kurren sukunimellä taas on pitkät perinteet, ja se on kulkenut suvussa jo ammoisista ajoista asti. Sukunimet nyt yleensäkin tietysti kulkevat suvussa, mutta toisaalta Jänön sukunimi Pupuliini on hyvinkin nuori. Jänön isovanhemmat vaihtoivat erään ikävän väärinkäsityksen jälkimainingeissa nimensä Loikkasesta Pupuliiniksi. Toisaalta voidaan ajatella, että myös tämä nimi oli kulkenut suvussa, sillä sukututkimuksen mukaan suvussa on ollut ennenkin Pupuliineja, tosin viimeksi Käpysotaa edeltävinä vuosina. Kolmen kaveruksen nimistä ja sukulaisista toki voisi luetella pitkätkin rimpsut, mutta jääköön tältä erää."

Vihermetsässä eläinten nimet liittyvät vaihtelevasti niiden lajeihin. On hyvin yleistä, että sukunimi viittaa epäsuorasti lajiin, esimerkiksi Pupuliinin serkun Leo "Luuri" Loikkasen tapauksessa. Varsinaiset lajinimet tai niiden synonyymit eivät ole kovin yleisiä, mutta eivät missään tapauksessa harvinaisia. Monesti on myös niin, että tunnetumpia henkilöitä kutsutaan lajinimestä tulleella lempinimellä. Kaikki Kuohujoen, Koivulansalon ja Lepikonmäen alueitten lapset tuntevat Karhuvaarin, ja sanovatpa aikuisetkin tätä silloin tällöin herra Karhuksi, vaikka vanhan mesikämmenen nimi on Jeremias Otsola.

Vihermetsän historiasta

Vihermetsän historia jaetaan neljään aikakauteen:

== Aikakausista tarkemmin ==

Kuninkaiden aika oli monta sataa vuotta kestänyt ajanjakso, joka tunnetaan nykyään melko hyvin, hyvin säilyneen historiankirjoituksen vuoksi. Metsävaltakuntaa hallitsi kerrallaan yksi kuningas. Kuninkaiden aika päättyi hieman yli sata vuotta sitten.

Historiallinen aika on legendoilla ja myöhemmällä historiantutkimuksella osittain tunnettu ajanjakso. Mitä kauemmas ajassa mennään, sitä vähemmän tiedetään, ja paljon vanhoista asioista on hyvin kiistanalaista. Metsä oli pirstoutunut useisiin kilpaileviin pieniin hallintoalueisiin ja kuninkaat ja ruhtinaat kilpailivat ja taistelivat keskenään.

Esiajalla metsässä oli vielä taikuutta, ja lohikäärmeet hallitsivat. Ajanjakso on nykyään pelkkää legendaa, eivätkä lohikäärmeiden usko olleen tosia kuin pahimmat hörhöt. Legendat tältä ajalta eivät edes ole kovin tunnettuja.

Hosted by Fallen Brothers